Norton

Norton föddes som nummer tre i MC-kullen och hans första levnadstid presenteras tillsammans med syskonen på kullen egen sida. Lena mailade mig om valp och efter några mail och telefonsamtal oss emellan kom hon hit och tittade på de valpar som fortfarande inte var tingade: Norton, HD (som jag redan då ville behålla fast jag inte bestämt mig) och Sunbeam. Från bilderna på hemsidan var hon inne på att Norton låg bra till. Men Sunny var ju också charmig. Att HD hade litet för mycket egen vilja var vi överens om. Med tanke på förestående terminsstart hade hon ganska kort betänketid och efter mycket grubblande fick jag ett mail att det skulle bli Norton. Det enda Lena ångrat en smula är att hon inte köpte båda ?  Men då hade ju inte min syster haft någon hund…

Ett antal MMS och mail har landat här sedan dess till min stora glädje. Ännu roligare var det när jag fick träffa honom vid utställningen i Bräkne-Hoby. Både snygg och trevlig är han grabben! Att hans dessutom har väldigt trevliga ägare gör ju inte saken sämre.

Brev har han också skickat mig. Så här skrev han när han började bli hemtam i Mästaremåla:

Mästaremåla 09 08 11
Hej kära gamla familj i Dångebo!
Nu ska jag berätta litet för er om hur min dag i Mästaremåla ser ut, jag är ganska nöjd faktiskt,
07.00 väcker jag husse och matte  genom att slicka dem jättemycket i deras ansikten för då behöver jag faktiskt gå ut och kissa. Efter det passar jag på att leka lite med matte ute på gräset, det är jättekul och så bajsar jag också innan det är dags att gå in så att matte kan fixa frukost.

När matte och husse äter så äter jag också, det är de stora bitarna som är allra godast. Jag får mat 4 gånger om dagen nu (när husse och matte äter) för i början när min mat stod framme jämt så gav jag mig inte tid att äta, här är ju så mycket spännande att upptäcka.
Efter frukosten får jag ”jobba” lite också, då tar matte på mig det nya halsbandet och om jag sitter riktigt stilla när hon gör det så går det jättefort. Först går vi genom hagen ner till hönsen, jag sitter vid dörren och vaktar medan matte släpper ut dem, de är jätteroliga och jag är alldeles tyst när vi är där. Sedan vandrar vi vidare till nästa hage där fåren och hästarna går. Första gången jag träffade fåren tyckte jag att de var lite läskiga men nu är vi kompisar och jag sitter alldeles tyst mitt ibland dem bredvid matte medan hon försöker räkna dem, matte brukar få räkna några gånger innan hon fått ihop alla. Sedan är det dags att gå hem igen, jag går alltid precis runt mattes fötter och ibland är hon nog lite orolig för att hon ska trampa på mig men än så länge har det inte hänt. 
När vi kommer hem igen så är det skönt att få gnaga lite i lugn och ro på det gamla älgbenet, som jag hittade alldeles själv i hallen när jag flyttade in, matte sa att hon hade glömt att plocka undan det och det var ju tur för mig! Efter en stund somnar jag så gott på filten jag fick med mig för då är jag trött. Jag brukar sova till lunch ungefär sedan måste jag faktiskt ut och kissa igen innan vi äter. Matte tycker jag är jätteduktig när jag kissar och bajsar ute och det är kul att få beröm av henne då, jag springer till henne direkt när jag är klar.
På eftermiddagen gör vi lite av varje och ibland är jag bara med, det är kul för här finns en hel del kvar att upptäcka. Varje dag så tränar matte lite med mig och jag vet att jag alltid ska springa bort till henne när hon ropar ”Norton kom”. Matte säger att det är lite svårt att träna inkallning eftersom jag ju nästan alltid redan är vid hennes fötter. När matte viftar med vänster arm och säger ”vänster” då vill hon att jag ska svänga till vänster, det har jag förstått nu. Undrar vad hon ska säga när hon vill att jag ska gå åt andra hållet?
Vid sextiden på kvällen går matte och jag ner och stänger in hönsen och plockar hem äggen sedan ska matte laga mat. Vi brukar äta därnere i gillestugan för där står TV:n. Husse tar ner brickan och matte bär ner mig sedan är vi där nere till framåt elva för då är matte och husse trötta och vill gå och lägga sig. Först går matte eller husse med mig ut så jag får kissa, då är det jättemörkt så jag brukar skynda mig. Sedan är det skönt att krypa upp i sängen, jag sover mellan husse och matte i deras säng, det är mysigt och jag somnar bums och sover sedan hela natten!

Många slickar från Norton

Lenas rapport
Liten Norton har blivit stor och lyfter nu på benet när han ska kissa sedan några veckor tillbaka. Vår store bagge och Norton har blivit jättekompisar och Norton går in in hagen varje morgon för att kärvänligt slicka baggen på nosen en stund. Hästen och Norton är också mycket goda vänner och Norton får smaka av betfor varje kväll – hästen spottar ut litet på golvet utanför boxen så att Norton kan äta upp det.

Norton & hästen

I Simmatorp visade Norton minsann att han blivit en stor pojke. Trevlig som bara den är han också.

Norton sitter
Norton uppställd red