Lyckselekullen f. 26 juli 2016

Det kan tyckas märkligt att jag valt att kalla en kull född i Småland Lycksele-kullen. Men det finns givetvis en förklaring. Mamma till denna kull är Brisa, en tik född i Blekinge, numer bosatt i Lycksele. Jag har fått förtroendet att låna Brisa för en valpkull och ville då tacka hennes uppfödare tillika ägare Birgitta & Per-Olof Schön med att namnge kullen efter deras bostadsort.

Pappa: Svedala Ragnar Regnskur

Mamma: Brisa

Ja så kom de efterlängtade valparna. Den förste – Lyckobringaren tittade ut 21:05 tätt följd av Lyckoslanten 21:16. Biffen i kullen tog litet tid på sig så inte förrän 21:44 kom Lyckoklimpen. Bara 10 minuter senare kom Lyckeliten.
Så hände ingenting på två timmar och vi konstaterade förvånat att trots Brisas enorma mage var det tydligen “bara” fyra valpar. Nina packade ihop kameran och åkte hem medan jag lade mig att vila framför valplådan. Efter ytterligare 2½ timmar utan några tecken på aktivitet utöver valparnas diande gick jag till min säng. Ett par timmar senare var jag uppe och tittade till Brisa och valparna och upptäckte att det fötts två till – två tikar. Den ena var död men Lyckeli har en stark livsvilja. 

Födelsevikten var:                  Idag 29/7:
Lyckobringaren   246 g             314 g
Lyckoslanten       240 g             306 g
Lyckoklimpen     280 g             372 g
Lyckeliten           224 g             300 g
Lyckeli                150 g             208 g

Hela gänget samlat
Brisa pysslar om sina små.


Valparna har blivit en vecka och presenteras nu med namn.

Lyckobringaren aka Loke

Lyckoklimpen aka Odin

Lyckeliten aka Bertil

Lyckeli aka Lycke

Lyckoslanten aka Mickel

7 augusti
Valparna är 12 dagar och har öppnat ögonen. En av dem (vet inte vilken) bestämde att nu skulle han upp och gå på benen. Det gick kanske två steg så landade han på magen. Men han gjorde om det minst en gång.

Nina har gjort en jättefin bildsvit med Brisa och hennes valpar från valpningen. Den hittas HÄR

Valparna har fått egna fotoalbum.