Vaira


Duritzans Vaira Freiberga
f. 13 nov. 2010

Vaira är en härligt samarbetsvillig tös. Full av bus och ibland kan jag blir förgrymmad över hennes upptåg. Men med det glitter hon har i blicken kan man bara inte vara arg någon längre stund.
Riktigt duktig på att visa upp sig är hon också. Ställde henne sommaren 2011 på en inofficiell utställning och trots att jag då bara ringtränat henne summa två gånger (!) uppförde hon sig näst intill exemplariskt.

Oktober 2013
Mina planer att ta valpar på Vaira sprack på risken för Cushing. Även när jag senare fick klart för mig att RoundUp spelat en roll i sammanhanget kvarstod beslutet. För Bea hade dräktigheten varit den utlösande faktorn. Vaira hade varit exponerad för RoundUp och jag vill inte riskera att förlora även henne. Hon är mig alltför kär. 

Juli 2016
Vaira har haft litet synpunkter när Brisa bodde här sen höst 2015. När så Rafael kom hit tyckte hon att det var helt onödigt med en valp i huset. Eftersom jag tänkt ha valpkullar här ibland var det inte så lyckat att Vaira misstyckte. 
Jag insåg att Vaira nog skulle må bäst som ensamhund. Men var?? Så slog det mig – Bertil Hedbor hade ju inte skaffat någon ny hund efter Sverker. Jag letade reda på telefonnumret och förklarade läget. Och Bertil tyckte det var ett bra förslag så dit flyttade hon. Först på prov för att se om de trivdes med varann. 5 maj träffades vi på Tånga Hed och jag överlämnade pappren på Vaira.
Det är en stor glädje när man hittar det perfekta hemmet för en hund man älskar. Bertil och Vaira är som skapta för varandra.
Vill du följa deras vidare öden och äventyr kan du läsa i Vairas blogg http://vaira.hemmets.se/

Aller förlag bestämde sig för att bara behålla bloggar som drog annonsörer. Så även om bloggen finns kvar slutade den med ett avsked 23 oktober 2018. Man kan följa Vairas senare äventyr på FB antingen i gruppen Västgötaspets eller hos Bertil Hedbor.

PS Nu när Vaira blivit äldre fick även hon Cushing, men med Vetoryl klarar hon utmärkt sitt viktiga jobb – att ta hand om sin husse och att tala om för sin franska med-president vad han ska göra. DS