Rafael


Kopparås Rafael

f. 3 oktober 2015

Rafael 8 S
Charmknutten Rafael
Far Ragnar
     Pappa: Kopparås Ragnar
Mor Nanna
Mamma: Kopparås Nanna

13 december 2015 var jag på Luciakaffe på Kopparås – ett samarrangemang med SKV. Där fanns tre charmiga småpojkar och just Rafael tyckte jag var något alldeles extra. Men jag skulle inte ha någon ny hund. Mina planer var att nästa hund skulle bli en av Jeannes valpar när det blev så dags. 
Hemma kunde jag inte släppa tanken på kombinationen Rafael och Jeanne. Och enda sättet att garantera möjligheten till parning med Rafael var ju att köpa honom. Dessutom kan han också berika avelsbasen inom rasen då han inte har de vanligaste linjerna. Så var frågan om jag skulle få köpa honom – och det fick jag. Så 10 januari körde jag igen till Kopparås och hem nästa dag med Rafael i bilen ? 

Men – det går inte alltid som man tänkt. Jeannes svagaste punkt är att hon är litet lång. Rafael utvecklades alltmer till att likna en västgötatax. Det gjorde det omöjligt att använda honom till Jeanne och det var enda orsaken till att jag faktiskt köpte honom. Han bor nu hos ett par som älskar honom väldigt mycket och som ger honom den uppmärksamhet och kärlek som han förtjänar.